Headstart este denumirea uneia din cele mai emblematice competiții la nivel european, destinate inovatorilor din domeniul Sănătății, care atrage la fiecare ediție zeci și chiar sute de proiecte din această sferă. Printre cele 89 de proiecte rămase în competiție la ediția din acest an se numără și un start-up românesc, dezvoltat de o echipă de cercetători care doresc să vină în ajutorul nevăzătorilor, cu un dispozitiv special.

Este vorba de o pereche de ochelari care folosesc inteligența artificială și astfel îi pot ajuta pe nevăzători să se deplaseze în siguranță. Acesta este singurul proiect din România înscris în competiție la ediția actuală, dintr-un total de peste 150 de proiecte care au luat startul. Dintre acestea, 89 s-au calificat în semifinala competiției, printre acestea numărându-se și proiectul cercetătorilor români, care luptă acum pentru a accede în finală.

Calificarea în semifinală a adus echipei din România o finanțare de 40.000 de euro, care a fost acordată tuturor celor ajunși în această fază, urmând a mai primi încă 10.000 de euro, în situația în care vor ajunge în finală.

 

Cititi materialul integral pe Sanatateabuzoiana.ro