Startup-ul .lumen, care creează sisteme de asistență pentru nevăzători, se numără printre cei 42 de finaliști ai concursului Global Problem Solver Challenge 2021, organizată de Cisco.

Din 1.745 startup-uri înscrise, echipa .lumen se află la un pas de premiile ce valorează, în total, 1 milion de dolari. Împreună cu alte 41 de echipe, .lumen concurează pentru unul dintre cele 20 de premii, cât și pentru premiul cel mare, în valoare de 250.000 de dolari. Cisco oferă și premii speciale, cum ar fi cele pentru utilizarea etică de inteligență artificială sau de incluziune digitală. De asemenea, .lumen concurează și la premiul publicului, ce necesită voturile cititorilor pe platforma Cisco Global Problem Solver.

Ochelarii .lumen aduc aceleași beneficii precum un câine ghid, dar într-un pachet scalabil, care este o soluție viabilă pentru restul de 39.980.000 nevăzători ce nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate.

.lumen este un startup românesc care creează sisteme de asistență pentru nevăzători. Fondatorul Cornel Amariei este primul român premiat de ”Global Business Hall of Fame” o organizație dedicată antreprenorilor inovatori. Anul trecut, compania a atras finanțări de peste un milion de dolari din surse private.