Echipa startup-ului .lumen, fondat de Cornel Amariei, se află printre cei 20 de premianți ai Cisco Global Problem Solver Challenge 2021, reușind să câștige distincția pentru „Ethical AI”, în valoare de 50.000 de dolari.

Categoria „Ethical AI” se adresează startup-urilor care proiectează inteligența artificială într-un mod inerent etic, abordând provocări sociale, de mediu sau tehnologice.

„Este încă o victorie ce ne amintește de importanța lucrurilor pe care le construim. Fiecare minut petrecut de echipa .lumen este înspre a ajuta milioane de nevăzători ce încă nu au o soluție avansată de mobilitate”, spune Cornel Amariei, CEO .lumen.

În lume sunt peste 40 de milioane de nevăzători, și cu toate progresele tehnologiei, cea mai avansată soluție pentru mobilitatea lor a rămas câinele ghid. Însă există doar 28.000 câini ghizi la nivel mondial. .lumen produce o pereche de ochelari ce aduce aceleași beneficii precum un câine ghid, într-un pachet scalabil – o soluție pentru restul de 39,980,000 nevăzători ce nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate.

La ediția din acest an a Cisco Global Problem Solver Challenge 2021 s-au înscris 1.745 de startup-uri, dintre care au fost premiate doar 20.

Gigantul american Cisco, specializat în servicii și produse tehnologice avansate, este hotărât să impacteze în mod pozitiv 1 miliard de oameni până în 2025. Pentru a atinge acest țel, plănuiește să acorde anual premii acumulate de 1 milion de dolari către startup-urile ce doresc să rezolve problemele majore ale lumii prin idei inovatoare ce aduc beneficii societății, catalizează creșterea economică și creează locuri de muncă.