În acest an, Raiffeisen Bank va sprjini cu finanțări totale de 5 milioane de euro în jur de 100 de startup-uri românești care își dovedesc determinarea în a inova și a se dezvolta.

factory by Raiffeisen este destinat afacerilor inovatoare care sunt la început de drum, dar și celor aflate doar la stadiul de idee, indiferent de domeniul de activitate. Pe parcursul concursului de idei, antreprenorii vor beneficia, pe lângă finanțare, de îndrumare din partea unor consultanți în afaceri, de sesiuni de mentorat și de promovare a produselor sau serviciilor lor.

Comunitatea factory numără deja peste 4400 de antreprenori care s-au alăturat pe parcursul celor trei ediții de până acum ale programului, iar 200 dintre business-urile care au trecut prin porțile fabricii au beneficiat de mentorat și finanțare de peste 8 milioane euro.

În această perioadamarcată de incertitudini și instabilitate, antreprenorii caută în piață oportunități de finanțare și mentorat. Anul trecut am avut ocazia  susținem prin intermediul programului factory idei creative și proiecte de business cu potențial de a schimbă mediul de afaceri românesc. Cumva, anul trecut am simțit cu toții  spiritul antreprenorial a devenit mai creativ și mai efervescent, pentru  timpurile speciale aduc schimbări uneori surprinzătoare. Tocmai de aceea am hotărât cadin acest an acordăm antreprenorilor mai mult timp și înscrie proiectele, pe tot parcursul anului, pentru a le oferi posibilitatea și contureze un plan de afaceri cât mai solid și mai sustenabil. Adaptăm astfel programul factory și continuăm ce ne-am propus de la începutconstrucția unui ecosistem puternic pentru startup-urile din România”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank.

Programul factory este completat, anul acesta, de inițiativa Startup Studio by factory – un laborator de accelerare prin care antreprenorii pot discuta și dezbate ideile de afaceri, au acces la resurse de educație antreprenorială, mentorat și îndrumare din partea unor experți pentru a-și pune la punct planul de afaceri.

Odată cu extinderea perioadei de înscrieri pe tot parcursul anului, ne așteptăm la o creștere a numărului de participanțiÎn plusprin componentă educațională pe care am adăugat-o în acest an programului – Startup Studio by factory, în care s-au înscrispână acum, peste 175 idei de business, credem  antreprenorii care vor aplică pentru finanțare vor avea proiecte mai valoroase și mai bine pregătite, astfel încât  atragă clienții și investitorii, a adăugat Vladimir Kalinov.

Programul factory are mai multe etape:

  • înscrierea proiectelor pe tot parcursul anului pe raiffeisenfactory.ro ;
  • evaluarea periodică a proiectelor de către o echipa de experți Raiffeisen Bank (perioada maximă de evaluare a unui proiect e de 2 luni);
  • sesiuni de interviuri între antreprenorii selectați după evaluarea aplicațiilor și specialiștii Raiffeisen Bank;
  • anunțarea proiectelor câștigătoare se va face periodic și vor primi finanțarea de 50.000 de euro;
  • Câștigătorii vor avea acces la sesiuni de mentorat cu experți în afaceri, dar și la clienți sau investitori;

În primele trei ediții, în fabrică Raiffeisen Bank au ajuns mai mult de 760 de idei de afaceri au fost înscrise în program, iar peste 200 de startup-uri au fost finanțate cu credite în valoare totală de 8 milioane de euro.