Care Creations de la BASF lansează noul biopolimer Verdessence RiceTouch pe piața globală. Această pudră senzorială pe bază de plante, cu particule de mici dimensiuni, oferă un aspect ușor pudrat și o senzație de piele netedă, fiind ideală pentru produsele cosmetice matifiante. Se potrivește perfect în diverse domenii ale cosmeticelor naturale și organice, inclusiv pentru îngrijirea feței și a corpului, îngrijirea părului și curățare corporală, cosmetice de colorare și îngrijire solară, reducând, în același timp, conținutul de grăsime din formule.

Produs din orez nemodificat genetic, Verdessence RiceTouch oferă o calitate înaltă și o absorbție excelentă a uleiului. Compatibilitatea biopolimerului cu diferite formulări are ca rezultat controlul strălucirii și un efect matifiant. Reducerea senzației de lipicios și îmbunătățirea aplicării sunt beneficii suplimentare. Această pudră liberă și fină prezintă un număr mic de microbi.

La fel ca alți membri ai familiei din care face parte, Verdessence RiceTouch cucerește datorită avantajelor sale puternice de sustenabilitate. Derivat din materii prime naturale 100% regenerabile, acest biopolimer nu numai că este ușor biodegradabil, dar nici nu conține conservanți. Nu sunt necesare modificări chimice în timpul procesului de producție.

„Atributul senzorial este important pentru consumatori atunci când vine vorba de selecția produselor cosmetice. Cu Verdessence RiceTouch, folosim o alternativă cu sursă bio oferită de natură, la modificatorii senzoriali sintetici. Suntem încântați să oferim un ingredient cu performanțe înalte și proprietăți senzoriale excelente, satisfacând, în același timp, cerința pentru produse cosmetice durabile”, afirmă dr. Natalia Chudinova, Marketing Manager pentru Dezvoltarea pieței de îngrijire a feței/pielii.

Verdessence RiceTouch poate fi folosit singur sau în combinație cu alți biopolimeri, precum Verdessence Tara, Verdessence Alginate și Verdessence Xanthan, permițând formularea unei game largi de aplicații pentru piele, fără clătire, precum: creme și loțiuni, antiperspirante și deodeorante, fonduri de ten, farduri de ochi, șampoane uscate și alte produse uscate.

Verdessence reunește gama holistică a companiei de biopolimeri pentru aplicații de îngrijire personală, fabricați din materii prime durabile. Cu această marcă înregistrată recent introdusă, BASF își extinde și mai mult portofoliul de biopolimeri pentru produse care necesită și care nu necesită clătire și stabilește un reper în angajamentul său de a inova în acest domeniu. Toate ingredientele din acest portofoliu sunt fabricate din materii prime naturale și regenerabile și sunt biodegradabile.