Lanțul de librării Cărturești a semnat un parteneriat cu Druid pentru proiectarea și dezvoltarea unui chatbot care să ofere o experiență digitală modernă pasionaților de carte și întregii comunități culturale reunite în jurul brandului. S-a decis adoptarea unui prim asistent virtual de tip FAQ, care să simplifice zona de call center, preluând cele mai uzuale întrebări și oferind răspunsuri rapide și inteligente clienților.

Asistentul Cărturești este găzduit în site-ul Carturesti.ro şi este integrat cu baza de date a acestuia. Chatbotul este conceput, antrenat şi învățat să caute rapid informaţii în baza de date pentru a răspunde automat intereselor vizitatorilor site-ului, degrevând, astfel, agenții de call center, care în prezent oferă răspunsuri prin căutări manuale.

Asistentul Cărturești este disponibil permanent, 24/7, tuturor pasionaţilor „de carte, ceai, muzică, dichis”. Chatbot-ul învaţă rapid şi oferă informaţii despre istoricul comenzilor, retururi, căutări produse, verificări stocuri sau afişări magazine unde produsele căutate sunt disponibile în stoc, gestionări de reclamații și sugestii.

Dorinţa companiei a fost ca, în timpul orelor de lucru, Asistentul Cărturești să ofere şi posibilitatea de rutare spre operatorii umani, care vor putea susţine mai multe conversaţii în acelaşi timp.

„Asistentul Cărturești va ghida clienţii printre cele peste 300,000 de produse pe care le oferim, va fi alături de ei în procesul de achiziţie, va face recomandări. Sunt convins că acest chatbot va avea un impact pozitiv în experienţa digitală de interacţiune cu brandul Cărtureşti și în satisfacţia cititorilor noștri”, declară Adrian Păun, Online Marketing Manager Cărtureşti.

Druid este singura companie din România specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe tip Enterprise, şi unul dintre puţinii furnizori la nivel global care acoperă toate tipurile de implementări – cloud, hybrid sau on-premises. Sutele de şabloane conversaţionale preconfigurate pe roluri, procese şi industrii asigură lansarea în producţie în doar câteva săptămâni.