Un incubator de afaceri, menit să ajute antreprenorii locali, va fi realizat în municipiul Făgăraş, printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

„Incubatorul va avea rolul de a-i ajuta pe antreprenorii făgărăşeni aflaţi la început de drum. Vrem să îi stimulăm pe antreprenori şi să le oferim un mediu adecvat unde să îşi îmbunătăţească abilităţile, astfel încât ideile lor să se concretizeze în afaceri pe care să le dezvolte. Aici, specialişti cu experienţă le vor oferi consultanţă juridică şi de afaceri”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Contractul pentru proiectarea şi construirea incubatorului de afaceri a fost semnat cu Asocierea Energo Construcţii Civile şi Industriale şi Kesler NVA Proiect, lucrările de construcţie urmând să înceapă în toamnă sau în primăvara anului viitor, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Construcţia va fi ridicată pe un teren cu o suprafaţă de 1.000 de metri, în curtea unei foste unităţi militare (cea din cartierul Tudor Vladimirescu).

Conform comunicatului citat, clădirea va fi compartimentată cu spaţii funcţionale extinse pe circa 600 de metri pătraţi, care vor deservi cel puţin 16 societăţi comerciale nou înfiinţate, vor fi amenajate trei birouri pentru incubare, pre-incubare şi co-working cu 40 de posturi de lucru.

Incubatorul de Afaceri Făgăraş va fi dotat cu scaune, mese, dulapuri, laptopuri, imprimantă, proiector, aer condiţionat, echipamente pentru teleconferinţe, camera de servere.

În perioada de pre şi post incubare se vor acorda diferite servicii firmelor beneficiare – recepţie, secretariat, securitate, comunicare, curăţenie, bufet etc, servicii profesionale de contabilitate, servicii profesionale juridice şi legale, servicii de marketing şi mentorat, consiliere managerială şi planificarea afacerii, training pentru dezvoltarea competenţelor, studii de piaţă, consultanţă export, asistenţă IT şi e-business etc.

Valoarea totală a proiectului, finanţat prin POR 2014-2020, este de 5.181.535 lei, din care 2.793.871 lei este valoarea finanţării nerambursabile alocate (aproximativ: 601.608 euro), iar contribuţia de la bugetul local 2.068.296 lei (42,54% din valoarea eligibilă), plus cheltuielile neeligibile ale proiectului, în cuantum de 319.339 lei. AGERPRES