AgriHub.ro este o platformă online de tip marketplace, de unde românii pot cumpăra fructe și legume crescute direct de micii producători locali. Platforma conectează consumatorii dornici de produse proaspete și naturale cu micii producători locali, AgriHub livrând acasă de la coșuri cu legume, verdețuri și fructe proaspete, de sezon, până la miere, smoothie-uri și mix de legume deshidratate.

Ideea unui marketplace pentru producătorii locali nu este nouă, după cum a explicat, pentru GlobalManager.ro, Eugen Iordache, cofondator AgriHub.ro, particularitatea acesteia constând în modul de implementare.

”Spre deosebire de celelalte platforme, le oferim producătorilor o prezență atât pe pagina principală a site-ului, cât și un site propriu, unde sunt afișate doar produsele lor. În plus, suntem foarte flexibili și dispuși să facem schimbări tehnice sau strategice, care să-i avantajeze pe micii producători. Ne ocupăm și de promovarea online, astfel că producătorii se pot concentra pe ce știu să facă cel mai bine, adică, agricultură. Pe viitor, ne dorim să punem în legătură producătorii locali cu restaurantele, o inițiativă inexistentă în prezent, la noi în țară”, a explicat Iordache.

Etapele demarării și realizării acestei aplicații

”AgriHub a pornit ca o simplă idee la începutul anului și s-a concretizat în luna februarie, în prima versiune a site-ului, gândită ca o platformă de legătură dintre producătorii locali și restaurante. Între timp, complexitatea logisticii necesare acestui tip de afacere ne-a condus spre pivotare. Am ales ca site-ul să se adreseze consumatorului direct, iar, din luna mai, orice persoană interesată să comande fructe și legume proaspete la domiciliu, în București, o poate face la noi pe site. Anterior am acordat câteva săptămâni căutării producătorilor dispuși să se alăture, am încercat să-i cunoaștem și să descoperim cel mai bun mod de a-i ajuta prin AgriHub”, a povestit cofondatorul businessului.

Extindere și în alte orașe

Potrivit acestuia, AgriHub se adresează oricărei persoane interesate să susțină economia locală și să încurajeze micii producători: ”Livrarea de fructe și legume proaspete la domiciliu este un avantaj pentru părinți, persoane interesate de o alimentație sănătoasă, vârstnici, pasionați de gătit. Momentan, fiind la început, livrările se fac doar în București și împrejurimi, astfel că bazinul de potențiali clienți este restrâns geografic. Dacă totul va decurge bine, până la anul ne dorim să ne extindem și în alte orașe din țară.”

Planuri de dezvoltare a aplicației, pe termen mediu și lung

”În perioada imediat următoare, vom introduce în site posibilitatea de a comanda produse individuale de la producători, căci, momentan, se pot comanda doar coșuri ce conțin combinații de fructe și legume predefinite de producător. Pe termen mediu, ne dorim să îmbunătățim performanța site-ului și să punem la dispoziție noi funcționalități pentru producători. Pe termen lung, sperăm să dezvoltăm aplicația și întregul model de afaceri spre crearea unei legături între producători și restaurante. La momentul actual, dezvoltăm plățile online, prin integrarea cu un serviciu de acest tip. În paralel, automatizăm diferite procese legate de confirmarea comenzii”, a mai arătat Iordache.

Despre AgriHub

Pentru fermieri, AgriHub e o soluție de e-commerce, care le pune la dispoziție un  spațiu virtual, unde își pot afișa produsele și gestiona comenzile. În prezent, listarea în platformă este gratuită, iar obiectivul AgriHub este să ajungă la câteva mii de kilograme de produse din agricultura locală comandate și sute de clienți care să comande săptămânal.

AgriHub este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la începutul acestui an de Impact Hub Bucharest și EFSE DF, care se va încheia în iulie, odată cu prezentarea proiectelor în fața publicului, a juriului, a investitorilor și specialiștilor din domeniu.