Reprezentanţi ai instituţiilor publice (Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, ANCOM, ADR, STS) şi actori relevanţi din mediul privat (Ericsson, Huawei, Orange România, Digi România, Telekom România, Vodafone România) participă, joi, la ediţia cu numărul 25 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor, organizată în sistem hibrid.

Potrivit organizatorilor, în panelul adresat autorităţilor, discuţiile vor fi polarizate de strategia naţională de digitalizare cuprinsă în versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede investiţii considerabile pentru cloud guvernamental, educaţie, broadband şi 5G.

“La un an de pandemie, panelul operatorilor are rolul să evidenţieze lecţiile învăţate şi direcţiile care se conturează în 2021, la nivel tehnologic şi comercial. Vom analiza împreună oportunitatea transformării operatorilor în furnizori de servicii esenţiale, dar şi alinierea la cele mai recente reglementări europene. Evenimentul se închide tradiţional cu un panel dedicat securităţii informatice, un domeniu care generează la fel de multe provocări ca revoluţia digitală”, subliniază organizatorii.

La discuţiile din cadrul evenimentului Ziua Comunicaţiilor şi-au mai anunţat participarea reprezentanţi din partea CERT-RO, ANSSI şi CIO Council România. AGERPRES