Cea mai importantă misiune a Janssen Companie Farmaceutică a Johnson & Johnson Romania, care a aniversat anul acesta 25 de ani de prezență pe plan local, o reprezintă ”schimbarea profundă a traiectoriei sănătăţii pentru întreaga lume”. O spune chiar Christian Rodseth, Managing Director Janssen, Administrator Johnson & Johnson România, într-un interviu acordat pentru portalurile ”Oameni și Companii”.

”Anul acesta, am aniversat 25 de ani de activitate în industria farmaceutică din România. Suntem mândri de acest moment important pentru noi, local, cu atât mai mult cu cât Janssen este una dintre primele companii internaţionale care au deschis un birou aici, în anul 1993. În tot acest timp ne-am consolidat prezenţa din punct de vedere al portofoliului, precum şi din perspectiva iniţiativelor şi proiectelor pe care le susţinem pentru a facilita accesul la inovaţie şi creşterea accesibilităţii acesteia pentru sănătatea oamenilor. În prezent, punem la dispoziţia pacienţilor români medicamente inovatoare în oncologie (cancer de prostată; mielom multiplu; leucemie limfocitară cronică; limfom cu celule de manta şi macroglobulinemia Waldenstrom), neuroştiinţe (schizofrenie; boala Alzheimer); imunologie (psoriazis în plăci) şi boli infecţioase (HIV/SIDA şi tuberculoză). Dincolo de acestea, începând cu anul 2017 facilităm şi accesul la portofoliul Biogen pentru pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă. Urmându-ne misiunea pe care o avem de a schimba profund traiectoria sănătăţii pentru întreaga lume, am făcut şi o serie de investiţii locale în structuri dedicate pacienţilor şi pentru comunitate, în general”, a explicat Christian Rodseth.

 

Un portofoliu consolidat de medicamente inovatoare

Potrivit acestuia, Janssen are, în prezent, în portofoliul local, peste 30 de medicamente inovatoare, şi îşi ghidează misiunea şi întreaga activitate, pe baza a patru principii care reprezintă Crezul companiei: responsabilitatea faţă de pacienţi, medici şi asistente; răspunderea faţă de angajaţii companiei; responsabilitatea pentru comunităţile în care trăim şi lucrăm, şi, la final: responsabilitatea faţă de acţionari.

Obiectivul Janssen este, potrivit lui Rodseth, ca medicamentele inovatoare din portofoliul companiei să fie accesibile şi disponibile tuturor pacienților care au nevoie de ele.

”Datorită inovaţiei, bunicii îşi vor putea petrece mai mulţi ani alături de nepoţii lor, deoarece cancerul de prostată este o afecţiune gestionabilă, sau sora cuiva se va putea bucura de viaţă într-un mod la fel de independent precum înainte de a fi diagnosticată cu schizofrenie, fără să fie nevoită să se interneze pentru a-şi urma tratamentul”, a mai explicat reprezentantul Janssen.

”Din prisma aniversării companiei, anul 2018 este un moment important pentru organizaţia noastră din România. Ne dorim să ne putem menţine la fel de ferm angajamentul nostru faţă de pacienţi şi în următorii ani, prin realizarea a cât mai multe proiecte pentru aceştia şi pentru persoanele din comunitatea din care facem parte, pe măsura nevoilor acestor beneficiari. În mod cert, rămânem fideli misiunii noastre de aici: să schimbăm în bine vieţile oamenilor, din perspectiva sănătăţii. (…) Inovăm atât în dezvoltarea terapiilor, cât şi în privinţa modului lor de administrare pentru a creşte rata de aderenţă la tratament a pacienţilor. Sperăm să putem aduce noi medicamente pentru depresie, scleroză multiplă, cancer de prostată, precum şi pentru afecţiuni imunologice în anii următori.”

Christian Rodseth, Managing Director Janssen, Administrator Johnson & Johnson România

 

Portofoliul

În ultimii cinci ani, inclusiv cel actual, Janssen a lansat 11 medicamente noi în România pentru pacienţii diagnosticaţi cu unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu, cancer de prostată, HIV/SIDA sau schizofrenie. De asemenea, din anul 2017 Janssen facilitează accesul la portofoliul Biogen de medicamente care se adresează pacienţilor diagnosticaţi cu scleroză multiplă în România.

În anul 2017, la nivelul regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) din care şi România face parte, Janssen a influenţat pozitiv, potrivit reprezentanților săi, prin portofoliul de medicamente inovatoare, vieţile a 960.000 de pacienţi, faţă de 841.000 în anul 2016. În anul 2017, la nivel global, Janssen a investit 7,9 miliarde de dolari americani în cercetare şi dezvoltare, ceea ce reprezintă o creştere de 12% faţă de anul precedent.

Structuri pentru susţinerea pacienţilor

Pe parcursul acestor 25 de ani în România, Janssen s-a dezvoltat şi în direcţia creării infrastructurilor necesare pentru susţinerea pacienţilor, complementare portofoliului de medicamente inovatoare al companiei. Astfel de exemple sunt programele de susţinere a bărbaţilor diagnosticaţi cu cancer de prostată, sau cele adresate persoanelor diagnosticate cu schizofrenie; sprijinul financiar în cazul anumitor analize pentru pacienţii cu diagnosticaţi cu cancer de prostată sau cu leucemie limfocitară cronică.