Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) a lansat indicele global de inovație pentru anul 2019. Acesta a evaluat nivelurile de inovare din 126 de economii la nivel global, concentrându-se pe o listă lungă de criterii, cum ar fi gradul de sofisticare a afacerilor și nivelul de producții creative. Concluziile noului studiu indică că inovația continuă să înflorească, în ciuda încetinirii economice globale, în mod special în zona Asiei. Acest lucru poate fi ușor observat la India, care a sărit cinci locuri în clasament față de poziționarea din 2018 și a crescut cel mai mult comparativ cu orice țară în anul 2018. India este acum cea de-a 52-a națiune cea mai inovatoare din lume. Anul trecut și China a intrat în top 20 pentru prima dată, iar în 2019 locul ei s-a îmbunătățit, trecând până la locul 14.

Elveția continuă să fie prima în topul acestui an, cu un scor de 67,24 din 100, fiind pentru cea de-a noua oară desemnată drept lider mondial în domeniul inovației.

Suedia se situează pe locul doi, în timp ce Statele Unite completează topul primelor trei. În unele părți ale lumii, nivelurile ridicate de inovare sunt pur și simplu imposibil de atins din cauza instabilității politice sau a conflictelor deschise. Țările cele mai slab clasate în 2019 sunt Niger, Burundi și Yemen.

Sursa: Statista.com